Welkom bij Nellestein online.
De onafhankelijke en particuliere site van en voor Nellesteiners

Uitgaan en andere activiteiten in Zuidoost
Inhoud: 


Verwachte evenementen en activiteiten voor bij Boerderij Langerlust

Agenda Boerderij Langerlust

Meer informatie of reserveren?
Onze medewerkers staan u graag te woord. We denken graag met u mee als u een speciaal evenement in gedachten heeft. Bel voor meer informatie naar 020-342 0440 of kijk op onze website www.langerlust.nl .

Graag tot ziens bij Boerderij Langerlust!
Terug naar Home Page
Terug naar Nieuw
Agenda Bijlmer Parktheater

Kijk voor de agenda van het Bijlmer Parktheater
op de site van het theater. Klik HIER voor de site.
Programma Volksuniversiteit Zuidoost

U kunt het programma vinden op:
Inschrijven via de site is dan ook mogelijk.

Tentoonstellingen CBK
(Centrum voor Beeldende Kunst ZO)

U kunt het programma vinden op hun site: http://cbkzuidoost.nl/


This page was last updated: January 1, 2019
Bijeenkomsten van “Roze Amsterdam Zuidoost “

Op initiatief van bewoners in Zuidoost in samenwerking met COC Amsterdam, multi Pink en Roze 50plus .
Elke derde donderdagavond van de maand wordt een ontmoetingsbijeenkomst georganiseerd voor homo’s, lesbo’s, biseksuelen en transgenders (HLBT) in ons nieuwe centrum  Het Reigersnest.Inloop met koffie/thee 19.30 uur, programma om 20.15 uur

Het adres is Schonerwoerdstraat 4.
Bus 47 stopt voor de deur. Metro 54 station Reigersbos (op 4 minuten loopafstand). En er is een groot gratis parkeerterrein.
Info: www.facebook.com/rozeamsterdamzuidoost
Repair Café

Swazoom organiseert in BuurtHuis De Bonte Kraai elke laatste vrijdag van de maand van 17:00 – 20:00 uur voor en door de bewoners van Zuidoost een Repair Café. In het Repair Café worden reparaties verricht op allerlei gebied, zoals fietsreparaties, naaiwerk, timmerklusjes en herstel aan elektrische apparaten.
Voor meer informatie: 06 55 95 59 21, www.swazoom.nl
Winterwandeling met Plantenwandelroute boekjes in Zuidoost

Beste mensen,

Ook in de winter kun je de wandelroutes in A’dam-Zuidoost leren kennen en de boekjes goed gebruiken. Bomen en struiken blijven er sowieso. In de bijlage ziet u een overzicht van de 17 groengebied gidsjes en een paar covers.

U kunt ze alle 17 reserveren en inkijken door een email te sturen naar e.roetman@planet.nl om een afspraak te maken of eventueel de door u gewenste nummers na betaling per bank t.n.v. mevr. E. Roetman met vermelding van uw naam afhalen op de dinsdag- en donderdagmiddag van 16.00 - 17.30 uur op het kantooradres in Nellestein, Leerdamhof 465, in blok L op hoek fietspaden Meibergpad en Kelbergenpad. Ook kunt u contant betalen, waarbij u een rekening of kwitantie ontvangt.

Ze kosten incl. btw. € 14,95 per stuk Bij meerdere exemplaren krijgt u een korting zolang de voorraad strekt. Bij aankoop van 3 verschillende boekjes krijgt u er voor totaal € 50,- een andere, 4e , bij.

Ook bij boekhandel Bruna in winkelcentrum Reigersbos zijn ze voor € 14,95 per stuk te verkrijgen. Bruna heeft een beperkt aantal van een 7-tal titels, nu de 4e t/m 10e .  Zie de bijlagen en de inhoud voor een overzicht van alle 17 Plantenwandelroutes in Zuidoost.

In afwachting van uw eventuele bestelling of komst,

Met vriendelijke groet,
Tet Roetman, Email: e.roetman@planet.nl

E.Roetman, BioLogic Botanic:  Leerdamhof 465 – 1108 CN Amsterdam-Zuidoost,

IBAN: NL04 INGB 000 2493721 t.n.v. mevr. Roetman A’dam
 
Bijlage:  In deze serie van 17 plantenwandelroutes wordt u door verschillende groengebieden van Amsterdam-Zuidoost  geleid. Met deze plantengids in de hand kunt u de schoonheid en de diversiteit van de natuur in Zuidoost ervaren en plantensoorten leren kennen.

Plantenbiologe en auteur Tet Roetman heeft het zo, in aansluiting op haar boek “Bloemen in Amsterdam Zuidoost” d.d. 2012 en 2013 voor u mogelijk gemaakt te genieten van een wandeling en tevens planten, bomen, struiken, kruiden en grassen in onze leefomgeving te benoemen.

Elk van de 17 plantenwandelroutes beslaat gemiddeld 40-50 pagina’s met daarin even zoveel kleurenfoto’s en een duidelijk aangegeven route met een beschrijving van de soorten die u links en rechts kunt tegenkomen. Elke plantengids geeft bovendien een alfabetische opsomming van het totaal aantal soorten per groengebied, gemiddeld meer dan 150, en soorten op foto worden cursief aangegeven met verwijzing naar het paginanummer.
Nieuwjaars duik Gaasperplas