Welkom bij Nellestein online.
De onafhankelijke en particuliere site van en voor Nellesteiners

Uitgaan en andere activiteiten in Zuidoost
Inhoud: 


Verwachte evenementen en activiteiten voor bij Boerderij Langerlust

Agenda Boerderij Langerlust

Meer informatie of reserveren?
Onze medewerkers staan u graag te woord. We denken graag met u mee als u een speciaal evenement in gedachten heeft. Bel voor meer informatie naar 020-342 0440 of kijk op onze website www.langerlust.nl .

Graag tot ziens bij Boerderij Langerlust!
Terug naar Home Page
Terug naar Nieuw
Agenda Bijlmer Parktheater

Kijk voor de agenda van het Bijlmer Parktheater
op de site van het theater. Klik HIER voor de site.
Programma Volksuniversiteit Zuidoost

U kunt het programma vinden op:
Inschrijven via de site is dan ook mogelijk.

Tentoonstellingen CBK
(Centrum voor Beeldende Kunst ZO)

U kunt het programma vinden op hun site: http://cbkzuidoost.nl/


This page was last updated: November 16, 2017
Bijeenkomsten van “Roze Amsterdam Zuidoost “

Op initiatief van bewoners in Zuidoost in samenwerking met COC Amsterdam, multi Pink en Roze 50plus .
Elke derde donderdagavond van de maand wordt een ontmoetingsbijeenkomst georganiseerd voor homo’s, lesbo’s, biseksuelen en transgenders (HLBT) in ons nieuwe centrum  Het Reigersnest.Inloop met koffie/thee 19.30 uur, programma om 20.15 uur

Het adres is Schonerwoerdstraat 4.
Bus 47 stopt voor de deur. Metro 54 station Reigersbos (op 4 minuten loopafstand). En er is een groot gratis parkeerterrein.
Info: www.facebook.com/rozeamsterdamzuidoost
Repair Café

Swazoom organiseert in BuurtHuis De Bonte Kraai elke laatste vrijdag van de maand van 17:00 – 20:00 uur voor en door de bewoners van Zuidoost een Repair Café. In het Repair Café worden reparaties verricht op allerlei gebied, zoals fietsreparaties, naaiwerk, timmerklusjes en herstel aan elektrische apparaten.
Voor meer informatie: 06 55 95 59 21, www.swazoom.nl
Lezingen, doe-activiteiten en een expositie

Via deze website attenderen we medebewoners graag nogmaals op de folder met ons activiteitenaanbod voor de nazomer en herfst. Voor wie de folder, die huis aan huis verspreid is, over het hoofd gezien heeft of per abuis heeft aangezien voor ongewenste commerciële reclame, volgt hier een link naar de digitale versie:

folder nazomeractiviteiten 2017

Na succesvolle activiteiten in het voorjaar en de zomer hopen we op een geslaagde nazomer en herfst met veel enthousiaste deelnemers.

Namens de Initiatiefgroep Voorzieningen Nellestein
Amy Abdou & Nelleke Brandenbarg
Nazomeractiviteit Nellestein: yogales aan de Gaasperplas
Sandra Zuidema
Kunst uit Nellestein

Expositie in het Woonzorgcentrum van 29 september tot en met 1 oktober.

In het Binnenplein van het Woonzorgcentrum, Lopikhof 1 wordt door de Initiatiefgroep Voorzieningen Nellestein een expositie georganiseerd van amateur- en beroepskunstenaars die in Nellestein wonen.

We nodigen iedereen van harte uit om aanwezig te zijn bij de officiële opening om 1730 op 29 september, die een extra feestelijk tintje zal krijgen door het muzikale optreden van zangeres Anne Brattinga.

Vrijdag 29 september zijn we open van 1700 tot 1900. Wij en de exposanten hopen op een grote opkomst. Op zaterdag 30 september en zondag 1 oktober kun je vanaf 9.30 binnenlopen zonder je vooraf aan te melden. Wel zien wij en de exposanten dan in het gastenboek graag reacties van bezoekers.

De volgende Nellesteinse kunstenaars nemen deel:
Herma Ardesch, Toos Bakkers, Meta Boldingh, Jan Dietz, Gertie Offermans en Monica de Wit.


Laat je verrassen door een expositie met werk van buurtgenoten en kom genieten van het veelzijdige aanbod.
Herdenking Bijlmervliegramp
Op woensdag 4 oktober 2017 is het precies 25 jaar geleden dat een Israëlische Boeing 747 neerstortte op de flats Groeneveen en Kruitberg, waarbij 43 bewoners, drie bemanningsleden en de enige passagier omkwamen.

Deze vijfentwintigste herdenking wordt georganiseerd door Stichting Beheer Het Groeiend Monument in samenwerking met stadsdeel Zuidoost. De herdenking begint om 17.00 uur in het Atrium van het CEC-gebouw, Bijlmerdreef 1289, Amsterdam Zuidoost. Aansluitend volgt om 17.55 uur een stille tocht vanaf het CEC-gebouw naar Het Groeiend Monument.

Op het programma staan onder meer toespraken door vertegenwoordigers van de gemeente, locoburgemeester Kajsa Ollongren en stadsdeelbestuurder Muriël Dalgliesh, nabestaanden en andere betrokkenen bij de Bijlmervliegramp. Het volledige programma treft u in de bijlage.

De NOS doet live verslag van de herdenking. Ook andere media blijken belangstelling te hebben voor deze herdenking.
The Passion 2018 naar De Bijlmer
Persbericht The Passion.