Welkom bij Nellestein Online
De onafhankelijke en particuliere site van en voor Nellesteiners

Ruige Hof pagina
Voor de Ruige Hof site klik HIER.
Terug naar Home Page
Terug naar Nieuw
Natuurvereniging "de Ruige Hof"

Abcouderstraatweg 77
1105 AA Amsterdam Zuidoost
tel.: 0294-285021
E-mailadres: post@deruigehof.nl
This page was last updated: October 10, 2019
IJsvogel terug op De Ruige Hof!
Blije gezichten bij de vrijwilligers van Natuurvereniging De Ruige Hof, gevestigd aan de Abcouderstraatweg 77 in Amsterdam Zuidoost. Na een jaar afwezigheid heeft de IJsvogel zich weer gemeld bij de voor deze vogel speciaal aangelegde broedwand. Zowel het mannetje als het vrouwtje zijn present, dus mag verwacht worden dat er dit jaar gebroed gaat worden.
Verleden jaar was een slecht jaar voor de IJsvogels. Door de vorst en de wind hebben veel vogels het niet gered. Rond Amsterdam heeft zo’n 80 á 90% het voorjaar niet gehaald! Ook De Ruige Hof deelde in de malaise, de vogel werd niet gezien.

Kijkhut
De IJsvogels kunnen van dichtbij bewonderd en gefotografeerd worden. Vlakbij de broedwand is een kijkhut, die prachtig zicht geeft op de vogels. De hut, die voorzien is van elektriciteit en plaats biedt aan drie personen, kan voor een ochtend gehuurd worden á € 25 per persoon. Hiermee wordt het werk van De Ruige Hof gesteund.

Voor informatie: ijsvogelsvanderuigehof@gmail.com.
Zeldzame ‘Blauwe Knoop’ bloeit op De Ruige Hof

Natuurvereniging De Ruige Hof, gevestigd aan de Amsterdamsestraatweg in Amsterdam- Zuidoost, beheert de natuurterreinen Klarenbeek en De Riethoek. Op deze terreinen komen tal van bijzondere, inheemse planten voor . Nu bloeit er bijvoorbeeld in Klarenbeek de Blauwe Knoop, een soort die voorkomt op de Rode Lijst van bedreigde planten!
Zoals de naam al aangeeft, bloeit deze plant met blauwe bloemen. De Blauwe Knoop is beperkt landelijk te vinden op natte tot vochtige schrale graslanden, precies de biotoop van Klarenbeek.
Eerder dit jaar bloeiden in Klarenbeek al orchideeën en de zeldzame Spaanse Ruiter. De heemtuin van De Ruige Hof staat momenteel vol met bloemen die veel insecten, zoals vlinders, aantrekken. De Ruige Hof is vrij toegankelijk, een bezoek waard.
Lezing over paddenstoelen bij De Ruige Hof

Op zondag 20 oktober wordt er bij Natuurvereniging De Ruige Hof een lezing over paddenstoelen gegeven: het is herfst! Maar wist u dat er eigenlijk  het hele jaar door paddenstoelen te ontdekken zijn? Het boeiende verhaal over deze wonderlijke wezens wordt verteld door liefhebbers/ deskundigen Henk en Jenny Breij. De lezing  start om 15.00 uur in het Tuinhuis van De Ruige Hof aan de Abcouderstraatweg 77, Amsterdam-Zuidoost. Inloop en koffie/thee vanaf 14.30 uur. Aanmelden is nodig i.v.m. de beperkte ruimte via post@deruigehof.nl
De lezing is gratis voor leden, anders € 3, 50.