Welkom bij Nellestein Online
De onafhankelijke en particuliere site van en voor Nellesteiners

Ruige Hof pagina
Voor de Ruige Hof site klik HIER.
Terug naar Home Page
Terug naar Nieuw
Natuurvereniging "de Ruige Hof"

Abcouderstraatweg 77
1105 AA Amsterdam Zuidoost
tel.: 0294-285021
E-mailadres: post@deruigehof.nl
This page was last updated: July 11, 2019
IJsvogel terug op De Ruige Hof!
Blije gezichten bij de vrijwilligers van Natuurvereniging De Ruige Hof, gevestigd aan de Abcouderstraatweg 77 in Amsterdam Zuidoost. Na een jaar afwezigheid heeft de IJsvogel zich weer gemeld bij de voor deze vogel speciaal aangelegde broedwand. Zowel het mannetje als het vrouwtje zijn present, dus mag verwacht worden dat er dit jaar gebroed gaat worden.
Verleden jaar was een slecht jaar voor de IJsvogels. Door de vorst en de wind hebben veel vogels het niet gered. Rond Amsterdam heeft zo’n 80 á 90% het voorjaar niet gehaald! Ook De Ruige Hof deelde in de malaise, de vogel werd niet gezien.

Kijkhut
De IJsvogels kunnen van dichtbij bewonderd en gefotografeerd worden. Vlakbij de broedwand is een kijkhut, die prachtig zicht geeft op de vogels. De hut, die voorzien is van elektriciteit en plaats biedt aan drie personen, kan voor een ochtend gehuurd worden á € 25 per persoon. Hiermee wordt het werk van De Ruige Hof gesteund.

Voor informatie: ijsvogelsvanderuigehof@gmail.com.
Helpen met hooien, ouderwets gezellig!

Ieder jaar worden de hooilanden op natuurterrein Klarenbeek gemaaid. Het verzamelen van het maaisel is best veel werk, maar ook heel gezellig en nuttig natuurlijk! Lekker harken en met hooivorken prikken. Vrijwilligers van Natuurvereniging De Ruige Hof kunnen uw hulp goed gebruiken, ook al is het maar een uurtje.  Uiteindelijk wordt het verzamelde maaisel ter compostering door Amsterdam Zuidoost afgevoerd.

Op de woensdagen 17, 24 en 31 juli, vrijdag 26 juli en zaterdag 27 juli wordt er gewerkt tussen 10.00-15.00 uur. Handschoenen, gereedschap en vrolijke mensen zijn aanwezig.  Neem zelf stevige schoenen en eventueel brood mee.
Voor meer informatie: post@deruigehof.nl. Abcouderstraatweg 77, Amsterdam Zuidoost (tussen AMC en Abcoude). Natuurterrein Klarenbeek is te vinden tegenover de parkeerplaats van de golfbaan.