Welkom bij Nellestein online.
De onafhankelijke en particuliere site van en voor Nellesteiners
Diversen
Recent ontvangen kopij
Pagina inhoud:
Terug naar Home Page
Terug naar Nieuw
This page was last updated: October 15, 2018
Stand van zaken RVV ontheffingen Nellestein - 8 september 2018

Beste Nellesteiners,

We hopen dat u een fijne zomer gehad heeft en dat u genoten heeft van het mooie weer.
In onze laatste mail meldden wij dat we aan de slag gingen met het uitwerken van de resultaten van de workshops van 16 mei jl. .
We hebben inmiddels drie scenario’s uitgewerkt, die we u graag willen presenteren tijdens een inloopbijeenkomst. Alle bewoners van Nellestein ontvangen hiervoor nog een uitnodiging die huis aan huis verspreid zal worden. We willen u vast van harte uitnodigen op:

Maandag 1 oktober 2018
van 16.00 – 17.30 uur of van 19.00 – 20.30 uur
in het Planetarium aan de Kromwijkdreef 11

U hoeft zich niet aan te melden voor de bijeenkomst. U kunt gewoon binnenlopen en de verschillende  scenario’s bekijken en uw mening daarover uitspreken. Ter plaatse gaan we graag met u in gesprek over mogelijke verbeteringen en de voor- en nadelen van de verschillende  scenario‘s. Voor bewoners die graag nog even willen weten wat de voorgeschiedenis was, houden we in een aparte zaal een korte presentatie om 16.15 uur en 19.15 uur. Van de inloopbijeenkomst en de vragen en opmerkingen die we dan ontvangen, zal na afloop een verslag gemaakt worden, dat besproken zal worden met de portefeuillehouder.

Meer informatie over de RVV Ontheffingen Nellestein leest u op onze projectpagina. U ontvangt over twee weken een nieuwe update per mail.
Bij tussentijdse vragen of suggesties kunt u mij bereiken via de onderstaande contactgegevens.

Ik sluit graag af met een tip voor een uniek evenement bij u in de buurt: Metro Movies in de Gaasperdammertunnel, een bijzondere – nu nog lege – ruimte die over twee jaar opent voor verkeer. In deze unieke locatie om de hoek van metrostation Bullewijk, wordt 14, 15 en 16 september ’s avonds en overdag een bonte selectie van documentaires, korte en lange films vertoond. Ook vinden er debatten en performances plaats en is er een pop-up galerie, foodcourt en bar aanwezig bij dit gratis toegankelijke evenement. Het thema van het festival is de maakbaarheid van de stad.
Wegens beperkte ruimte wordt registreren aangeraden: bit.ly/metromovies18. Het complete programma vindt u in de bijlage.

Vriendelijke groet,

Huda Rais
Assistent Projectmanager gebiedsontwikkeling Gaasperdam/Driemond
Projectmanagementbureau
Bestellen via Whatsapp bij de snackbar Gaasperpark

Beste klanten het mogelijk ook via Whatsapp uw eten te bestellen...voor afhalen of bezorgen. Hiervoor dient u zich wel een 1e keer persoonlijk bij de snackbar op te geven hiervoor.
10/9
8/9
Gezicht vanuit Nellestein naar de Bijlmer : Zonsondergang
Marijke de Nie
Stand van zaken RVV ontheffingen Nellestein - 24 september 2018

Afgelopen weekend hebben wij de uitnodiging voor de inloopbijeenkomst huis aan huis verspreid. Een digitale versie vindt u in de bijlage.
Wij hebben deze week geen andere voortgang te melden en verwelkomen u graag op 1 oktober aanstaande.

Vriendelijke groet,

Huda Rais
Assistent Projectmanager gebiedsontwikkeling Gaasperdam/Driemond
Projectmanagementbureau
Gemeente Amsterdam
Einde vaarseizoen voor de pontjes over de Amstel

Op zondag 30 september kunnen fietsers en wandelaars voor de laatste keer dit jaar met de pontjes de overtocht maken over de Amstel. Het vaarseizoen is voorbij, de pontjes gaan de winterstalling in en komen volgend voorjaar weer tevoorschijn.

Pont De Smient vaart tussen de Kalfjeslaan in Amsterdam Buitenveldert en de Ouderkerkerdijk in Amsterdam Watergraafsmeer. Ter hoogte van de Nesserlaan ligt het pontje de Fuut en vaart tussen Amstelveen en het vogelrijke gebied de Rondehoep. Zondag 30 september van 12:00 tot 18:00 uur varen de pontjes voor het laatst. De overtocht kost 1 euro per persoon.

Groengebied Amstelland ligt tussen Amsterdam Zuidoost, Ouder-Amstel, Amstelveen en Diemen. De pontjes zijn in het beheer van Groengebied Amstelland www.groengebied-amstelland.nl.

Stand van zaken RVV ontheffingen Nellestein - 7 oktober 2018

Afgelopen maandag vond de inloopbijeenkomst in het Planetarium plaats. Tijdens de middag- en avondsessie werden de verschillende oplossingsrichtingen voor een nieuwe regeling voor de RVV ontheffingen gepresenteerd. De aanwezige bewoners kregen direct de kans om hierover in gesprek te gaan en hun mening achter te laten.

De nieuwe regeling bestaat uit een ontheffing op papier die (digitaal of persoonlijk) bij het stadsloket aangevraagd kan worden. Er zijn drie varianten mogelijk:

Daarnaast zijn voor de middellange en lange termijn twee verkenningen gepresenteerd: een digitale ontheffing of een woonerf met laad- en losplaatsen. De haalbaarheid van deze verkenningen is onzeker. De gemeente wil weten hoe Nellesteiners hier over denken.

In een aparte zaal gaf projectleider Paul Rijnders een korte presentatie over de voorgeschiedenis. Deze geschiedenis staat overigens ook op onze projectpagina.
We zijn blij met de opkomst tijdens de inloopbijeenkomst (ca. 100 Nellesteiners ‘s middags en ca. 30 ‘s avonds), de getoonde interesse en de goede gesprekken die wij gevoerd hebben.
Onderzoeksbureau STBY, dat de sessies begeleidde, maakt een verslag. U ontvangt dat zo snel mogelijk. We zullen het verslag en de verschillende oplossingsrichtingen ook op onze projectpagina publiceren.

Op dit moment werken wij aan het opzetten van een korte online enquête over de oplossingsrichtingen. Zo willen wij ook de bewoners die niet op de bijeenkomsten konden zijn toch de mogelijkheid bieden hun mening te geven. Alle bewoners van Nellestein ontvangen binnenkort thuis bericht over deze enquête.

Vriendelijke groet,
Huda Rais
Assistent Projectmanager gebiedsontwikkeling Gaasperdam/Driemond
Projectmanagementbureau
Gemeente Amsterdam